De Japanse culinaire houdt zich vooral bezig met het bereiden van gerechten die uitsluitend zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Elk ingrediënt is zorgvuldig gekozen om de individuele smaak tot zijn recht te laten komen Deze gerechten worden opgediend in verschillende gekleurde en gevormde schalen. Deze combinatie is een groot genot voor zowel de smaak als voor het oog.
Verse vis, rijst en sake vormen de basis ingrediënten van deze eeuwen oude culinaire. Als anvulling hierop zijn er delicate horse d’ouvre, Sashimi (rauwe vis) en andere bijgerechten.
Kruiden (sojasaus, e.d.) worden spaarzaam toegepast. Dit om de smaak te versterken, maar zeker niet te maskeren. Het subtiele gebruik van zout bijvoorbeeld kan de natuurlijke zoetheid van het gerecht naar voren brengen.
Sushi, Tempura en Sukiyaki behoren tot de gerechten welke bij de “niet Japanse†gasten het meest in de smaak vallen. Sushi is licht gezuurde rijst, bedekt of gemengd met rauwe vis of schelpdieren, afhankelijk van de streek. Sushi winkeltjes zijn zeer populair in Japan, dankzij de persoonlijke en informele wijze waarop dit gerecht in het bijzijn van de klant wordt bereid.
Tempura is een gerecht van steurgarnalen en groenten, gedoopt in een beslag van water en bloem en vervolgens gefrituurd in plantaardige olie. Alhoewel Sukiyaki geen traditioneel Japans gerecht is, wordt het sinds het eind van de negentiende eeuw gegeten. De dunne plakjes mals biefstuk worden gesmoord met groenten, gekruid met sojasaus en suiker, aan Uw tafel bereid. Kijk op onze menukaart
Mals, dungesneden biefstuk gekruid met ‘warishita’, Warishita wordt gemaakt van sake, suiker, sojasaus, paddestoelen, chinese kool, prei, sojabonen en konnyaku of shirataki; een gelei achtig ingrediënt. Dit gerecht wordt kokend geserveerd en aan Uw tafel bereid. Kijk op Sukiyaki menu