De Japanse culinaire houdt zich vooral bezig met het bereiden van gerechten die uitsluitend zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Elk ingrediënt is zorgvuldig gekozen om de individuele smaak tot zijn recht te laten komen Deze gerechten worden opgediend in verschillende gekleurde en gevormde schalen. Deze combinatie is een groot genot voor zowel de smaak als voor het oog.

Verse vis, rijst en sake vormen de basis ingrediënten van deze eeuwen oude culinaire. Als anvulling hierop zijn er delicate horse d’ouvre, Sashimi (rauwe vis) en andere bijgerechten.

Kruiden (sojasaus, e.d.) worden spaarzaam toegepast. Dit om de smaak te versterken, maar zeker niet te maskeren. Het subtiele gebruik van zout bijvoorbeeld kan de natuurlijke zoetheid van het gerecht naar voren brengen.

Sushi, Tempura en Sukiyaki behoren tot de gerechten welke bij de “niet Japanse” gasten het meest in de smaak vallen. Sushi is licht gezuurde rijst, bedekt of gemengd met rauwe vis of schelpdieren, afhankelijk van de streek. Sushi winkeltjes zijn zeer populair in Japan, dankzij de persoonlijke en informele wijze waarop dit gerecht in het bijzijn van de klant wordt bereid.

Tempura is een gerecht van steurgarnalen en groenten, gedoopt in een beslag van water en bloem en vervolgens gefrituurd in plantaardige olie. Alhoewel Sukiyaki geen traditioneel Japans gerecht is, wordt het sinds het eind van de negentiende eeuw gegeten. De dunne plakjes mals biefstuk worden gesmoord met groenten, gekruid met sojasaus en suiker, aan Uw tafel bereid. Kijk op onze menukaart


Sushi

Rijst, op smaak gebracht met azijn, zout en suiker worden met de hand tot een klein ovaaltje gevormd. Vervolgens bedekt met rauwe vis, gekookte vis, schelpdieren of ei, gerold in een stuk nori (gedroogd zeewier) en aan u gereserveerd met een beetje wasabi (hete groene mierikswortel – mosterd). Verse authentieke Sushi kan portie voor portie aan de sushi bar worden besteld, alhoewel het tamelijk duur is, zal het voor de echte fijnproever een belevenis zijn. Kijk op Sushi menu


Sashimi

Dit is een authentiek Japans gerecht, wat in Japan door de meeste families minstens een keer per week wordt gegeten. Het idee van rauwe vis eten stuit U misschien wat tegen de borst, maar eenmaal geproefd blijft Sashimi een gedenkwaardig gastronomische ervaring.

Kijk op Sashimi menu

Tempura

Tempura is een gerecht van vis, schelpdieren en groenten, gedoopt in beslag van water en bloem, en vervolgens gefrituurd in plantaardige olie. Dit typisch Japanse gerecht smaakt het best als u de vis in de speciale tempura saus doopt, of een beetje aantipt met zout en citroen. Kijk op Tempura menu



Sukiyaki

Mals, dungesneden biefstuk gekruid met ‘warishita’, Warishita wordt gemaakt van sake, suiker, sojasaus, paddestoelen, chinese kool, prei, sojabonen en konnyaku of shirataki; een gelei achtig ingrediënt. Dit gerecht wordt kokend geserveerd en aan Uw tafel bereid. Kijk op Sukiyaki menu



Join us on Facebook

Adres

Japans Restaurant ISSA
Stadionweg 249,
1076 NX Amsterdam

T: 020-6628224

Nieuwsbrief